Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Dr. Ali Tekin Atalar

Bu haber kez okundu.

AFAD maden ocağındaki durumu değerlendirdi

Karaman Ermenek'teki maden ocağında sürdürülen faaliyetlerle ilgili AFAD tarafından saat 14.00 itibarıyla bilgi verildi.
Madendeki su tahliye çalışmalarına büyük hız katacak ahtapot aracı olay mahalline ulaştığının belirtildiği açıklamada, ahtapotla çalışmaların daha hızlı devam ettiği bildirildi. Karaman'ın Ermenek ilçesinde, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 420 kişilik ekibin üstün gayreti ve 90 araç ile yürütülen arama kurtarma çalışmalarının kesintisiz sürdüğünün bildirildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarında, suyun tahliyesini hızlandıracak yeni jeneratör ve motopomplar olay mahalline sevk edildi. Bunlardan biri olan ve 'ahtapot' olarak adlandırılan, olay mahalline ulaştı. Ahtapotla çalışmalar daha hızlı devam ediyor. Ahtapot, dakikada 8 bin 500 litre su tahliye edebiliyor. 60 metre derinlikten su çekebilme yeteneğine sahip olan araçlar, 50 metre yükseğe su tahliyesi yapabiliyor. Alana sevk edilen jeneratörler sayesinde 250 kW'lık mevcut kurulu güç 6 kat arttırılarak çalışmalar daha hızlı bir şekilde yürütülmeye başlandı."
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AFAD Başkanı Fuat Oktay ve Karaman Valisi Murat Koca'nın sabah saatlerinde alanı adım adım inceleyerek çalışmaları kontrol ettiğinin aktarıldığı açıklamada, saha denetiminden sonra Bakanlara ve valiye, AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nde çalışmalar hakkında brifing verildiği anlatıldı.
AFAD Başkanı Oktay, çalışmaları alanda yürütmeyi ve ilgili kuruluşları yerinde koordine etmeyi aralıksız sürdürüyor.
ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNE 4 DALGIÇ KATILDI
Dün, olayın meydana geldiği ilk andan saat 19.00'a kadar 2'si yaralı olmak üzere, 16 işçi sağ kurtulduğunun anımsatıldığı açıklamada, "Diğer işçilerin kurtarılabilmesi için madendeki suyun motopomplar ile tahliye edilmesi işlemi devam ediyor. AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi de alanda görev alan birimlerin ve müdahale operasyonunun daha etkin yönetilebilmesi için olay mahallinde kesintisiz hizmet veriyor" ifadesine yer verildi.
AFAD arama-kurtarma ekiplerinin olay mahallinde çalışmalarını gece boyunca aralıksız sürdürdüğünün veAFAD arama kurtarma birliklerinden 4 deneyimli dalgıcın da çalışmalara katıldığının belirtildiği açıklamada, şunlar belirtildi:
"Arama kurtarma çalışmaları toplamda 420 kişilik ekip ile 2 uçak, 3 helikopter, 25'i ambulans ve 18'i AFADarama-kurtarma aracı olmak üzere 90 araçla AFAD koordinasyonunda aralıksız sürüyor. Alana çok sayıda motopomp, 3 seyyar aydınlatma cihazı, 10 büyük çadır, seyyar mutfak, mobil yatakhaneler, 700 battaniye, kumanya ve içecek sevk edildi; 7 mobil baz istasyonu kuruldu, kumanya ve içecek sağlandı. Gelişmeler AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir." denildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.