Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Dr. Müge Çevik

Bu haber kez okundu.

'IŞİD sınır ilçelerindeki kaymakamları tehdit ediyor' iddiası

Son günlerde, finansal kaynakları ve bu kaynakları nereden elde ettiği kocaman bir soru işaretine dönen Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) kaçakçılık yolu ile gelir sağladığı iddiaları güç kazanıyor. Bu iddialar; IŞİD ve El Nusra Cephesi’nin Suriye’de ilkel yöntemlerle rafine ettiği petrolü sınıra döşenen boru hatları, Asi Nehri üzerinden sallar, eşek sırtında bidonlar ya da araçlara büyük yakıt deposu ekleme gibi yöntemlerle Türkiye’ye soktuğu yönünde. Yine IŞİD’in Türkiye’ye kaçak mazot ve benzeri eşyalar sokarak 10-15 Milyon dolar para kazandığı ve Türkiye’ye günde 4 bin ton kaçak mazot soktuğu, sınır ilçelerimizdeki Kaymakamları kaçakçılığa göz yummaları için tehdit ettikleri iddialar arasında. Bununla da yetinmeyen IŞİD terör örgütü mensuplarının Türk ortakları aracılığı ile İstanbul, Hatay, Gaziantep ve Kilis illerinde daire satın alarak yuvalandıklarını, bu evleri birer merkez haline getirdiklerini de bu iddialara eklemek lazım. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal; gittikçe güçlenen bu iddialara yanıt aramak üzere İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya verdiği önerge ile şu soruları yöneltti;

1- Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve El Nusra’nın en büyük gelirini mazot kaçakçılığından elde ettiği iddiaları doğru mudur?

2- IŞİD ve El Kaide Bağlantılı Nusra Cephesi’nin Suriye’de ilkel yöntemlerle rafine ettiği petrolü sınıra döşenen boru hatları, Asi Nehri üzerinden sallar, eşek sırtında bidonlar ya da araçlara büyük yakıt deposu ekleme gibi çeşitli yöntemlerle Türkiye’ye soktuğu iddiaları doğru mudur?

3- Bunun yanı sıra Suriye sınırındaki köylerin temel geçim kaynağı haline gelen kaçakçılık maddelerinin de IŞİD’in kontrolünde Türkiye’ye girdiği iddiaları doğru mudur?

4- Kaçakçılar aracılığı ile Suriye’den Türkiye’ye günde 4 bin ton kaçak mazot geçirildiği iddiaları doğru mudur? IŞİD bu kaçak mazottan 10-15 milyon dolar para kazandığı iddiaları doğru mudur?

5- Bu kaçakçılığa aracılık eden Suriyelilerin Türk ortakları aracılığı ile İstanbul, Hatay, Gaziantep ve Kilis illerinden daire satın aldıkları iddiaları doğru mudur?

6- IŞİD’in sınırdaki ilçelerimizin Kaymakamlarını kaçakçılığa göz yummaları için tehdit ettikleri iddiaları doğru mudur? Hangi ilçelerimizin Kaymakamları tehdit edilmiştir? Bu tehditlere karşı Baknlığınızca nasıl bir önlem alınmıştır? Önlem alınmadı ise gerekçeleri nelerdir?

7- IŞİD’in kontrolündeki mazot ve diğer kaçak maddelerin Türkiye sınırından içeri girebilmesi nasıl mümkün olmaktadır? Bu geçişlere nasıl izin verilmektedir? IŞİD terör örgütünün bu geçişler ile kendisine finansal kaynak sağlamasına karşı herhangi bir önlem alınmakta mıdır? Herhangi bir önlem alınması planlanmakta mıdır?

8- IŞİD ve El Nusra’nın lojistik anlamda desteklerini kesecek tedbirler alınmış mıdır? Tedbir alınması planlanmakta mıdır? Tedbir alınmadı ise gerekçeleri nelerdir?

9- Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin üye ülkelerden IŞİD’e karşı tedbir alınması, örgüte yabancı militan akışının engellenmesi ve finansal kaynaklarının önlenmesi aksi takdirde yaptırım uygulanacağı açıklaması çerçevesinde Bakanlığınızın aldığı önlem ve tedbirler nelerdir? Herhangi bir önlem veya tedbir alınmadı ise gerekçeleri nelerdir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.