Öne Çıkanlar Oscar 2024 Ödül Töreni Londra TTFF veteran Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları Tugay Durak The Old Church Yasmine Dar Arda Güler Hollnda Dr. Mehmet Karakuş

Bu haber kez okundu.

Avukat Cihan Kılıç, 'Kaza sonucu incinme yaşayan herkes tazminat alabilir'

Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu’nun Kaza Davaları Avukatı Cihan Kılıç kaza sonucu incinme yaşayan birçok mağdurun yaşadığı incinmenin önemsiz olduğunu düşünerek tazminat davası açma yoluna gitmediğini belirterek, kaza geçiren herkesin yaşadığı incinmenin büyüklüğü ya da küçüklüğüne bakmaksızın mutlaka bir hukukçuya başvurması gerektiğini söyledi. Kılıç, yaşadığı incinmeden dolayı kolaylıkla tazminat alabilecek bir çok kişinin yaşadığı incinmenin tazminat almasına yeterli olmadığını düşündüğü için binlerce sterlinlik tazminattan mahrum kalabildiğini söyledi. Kılıç konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“YouGov adlı kamuoyu araştırma şirketinin yakın zamanda yaptığı bir araştırmaya göre herhangi bir kaza sonucu incinme yaşayanların sadece yüzde 25’i tazminat davası açmaya istekli olduğunu belirtiyor. 2013 yılında bu rakam 29 seviyesindeydi. Ancak kaza ve incinmelerden kaynaklı tazminat davalarının sayısını düşürmeyi amaçlayan son yıllardaki yasal değişiklikler bir kaza sonucu incinme yaşayan mağdurların dava açma oranını bir miktar düşürmüşe benziyor. Araştırmaya göre bir kazaya karışıp da incinme yaşayanların yüzde 35’i yaşadığı incinme ya da yaralanmanın tazminat kazanmasını sağlayacak kadar ciddi olmadığını düşünüyor. Aynı araştırmaya göre kaza mağdurlarının yüzde 22’si kaza davaları tazminatına inanmadığını ifade ederken, yüzde 9’u dosyasının incinme davası açıp davayı kazanacak kadar güçlü olmadığına inanıyor.”

İNCİNME YAŞAYAN KİŞİ MUTLAKA BİR HUKUKÇUYA BAŞVURMALI

Trafik ya da işyeri kazası sonucu herhangi bir incinme yaşayan herkesin mutlaka bir avukatla kontağa geçmesi gerektiğini ifade eden Cihan Kılıç, firma olarak müvekkillerini doğru yönlendirerek hakettikleri en yüksek tazminatı kazandırdıklarının altını çizdi. Sürücü, yaya, araba, bisiklet, motosiklet kazalarının yanı sıra otobüste ya da trenlerde meydana gelen her türlü kişisel incinme davalarına da baktıklarını hatırlatan Kılıç, iş ortamında yaşanan kazalardan park ve oyun alanlarında çocukların yaşadığı kazalara kadar geniş bir alanda hizmet verdiklerini kaydetti.

Kişinin yaşadığı incinmenin ilk bakışta önemsiz bir incinme gibi görünebildiğini, ancak kaza geçiren kişilerde kimi sağlık sorunlarının çok sonra ortaya çıkabildiğini ifade eden Kılıç “herhangi bir incime yaşayan kişiler yaşadıkları incinmenin büyüklüğüne ya da küçüklüğüne bakmadan mutlaka bir hukukçu ile kontağa geçmelidir. Kişi doğru yönlendirme sonucu yaşadığı incinmeden dolayı ciddi bir tazminat kazanabilir. Bugüne kadar kaza sonucu yaşadığı incinmenin tazminat almasına yetecek kadar ciddi olmadığını düşünen birçok müvekkilimize ciddi miktarda tazminat kazandırdık” dedi.

İNCİNDİĞİNİ KANITLAYABİLMEK ÖNEMLİ

Kaza geçiren kişinin incindiğini kanıtlayabilmesinin önemine de dikkat çeken Kılıç, kaza sonrasında ihtiyaç duyulması durumunda ambulans ve polisin mutlaka aranması gerektiğini dile getirerek kazaya karışan karşı sürücüden isim, adres, telefon numarası, sigorta detayları ve araç plakası bilgilerinin temin edilmesinin ihmal edilmemesi gerektiğini hatırlattı. Kaza yerinde resim çekmenin önemine de vurgu yapan Kılıç, ilerde bunun çok önemli bir delil olarak kullanılabildiğini, özellikle araçların kaza anında durdukları pozisyonların ve araçlardaki hasarların resimlerinin çekilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir de kazayı gören herhangi bir şahit varsa, o kişilerden şahit olmaları için isim ve telefon numaralarının alınması da büyük önem taşıyor. Eğer kişi kazadan sonra incinmişse mutlaka hastaneye veya GP’ye gitmesini ve incinme sonucu gereken tedaviyi görmesini öneriyoruz.”

Kılıç, tazminat miktarını belirlemek için bilirkişiden müvekkillerinin sağlık raporunu aldıklarını ve bu sağlık raporuna göre incinmelerin tespit edildiğini dile getirdi.  Kılıç, müvekillerinin kazanabileceği miktarı belirleyip hatalı sürücünün sigortasına ilettiklerini ve onlarla bir anlaşma zeminine varmaya çalıştıklarını kaydederek “hatalı sürücünün sigortası kendi sürücülerinin hatasını kabul etmemesi durumunda veya hatayı kabul edip de taraflar arasında incinmenin derecesi hakkında anlaşmazlık var ise, bu tür durumlarda mahkeme prosedürünü izleyip müvekkilimize tazminat alabiliriz” dedi.

Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu her türlü kaza davasına bakıyor. Firmaya 0207 275 8555 veya 07746723615 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu’nun Kaza Davaları Avukatı Cihan Kılıç     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.