Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç hangi kanalda kktc türkiye maç ne zaman koronavirüs gazete londra turk

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı

Avrupa Ajansı- Ayşe Kambır-Londra- İngiltere’de yaşayan Türk Vatandaşları ilk kez yurt dışında oylarını kullandı. 76.000 Oy pusulasının gönderildiği seçimlerde katılım beklenenin altında oldu.

2-3 Ağustos ta Kensington Olympia’da yapılan seçimlerde 57 sandıkta 5.100 dolayında oy kullanıldı. Seçimlerin tatil dönemine gelmesi ve seçmenlerin büyük bölümünün ülkede olmaması katılımı etkileyen sebeplerden biri olarak görüldü.

Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar iki gün süren seçimlerde komisyon üyeleri ve sandık görevlileri ile birlikte hazır bulundu. Seçimin ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı bazı aksaklıkların yaşandığını belirten Yorulmazlar “YSK’nın talimatlarına aynen uyuldu. Bazı vatandaşlarımız sistem nedeniyle mağduriyet yaşadı. Vatandaşlarımızın isteklerini dinledik, dinlemeyede devam edeceğiz ve konu ile ilgili makamlara rapor edeceğiz” dedi.

Türk vatandaşlarının bazıları evrak eksikliği nedeniyle oy kullanamazken bazıları ise randevu gününü karıştırmaları sebebiyle oy kullanamadı. 

Randevu sistemi ve seçimlerin yapıldığı merkezin uzaklığı gibi şikayetleri olan seçmenlerin büyük bir bölümü ise kullanılan zarfların inceliğinden rahatsızlık duyduklarını belirtti. Konuştuğumuz seçmenlerin bazılarının ise oyların burda değilde Türkiye’ye götürülüp sayılması dolaysıyla bazı kaygıları olduğu gözlendi. 

Sandıkların kapanmasının ardından sandık görevlileri tarafından parti görevlileri nezaretinde sayılan zarflar ve tutanaklar mühürlenerek teslim edildi. Büyükelçilikte büyük bir özenle muhafaza edilecek olan oylar 5 Ağustos günü Türkiye’ye gönderilecek. Siyasi parti ve kamu görevlilerinin gözetiminde YSK’ya ulaştırılacak oylar Türkiye’de sayılacak.

İlk turda adaylardan herhangi birinin yüzde 50’nin üzerinde oy alamamsı halinde ise ikinci tur oylamalar 17-18 Ağustos tarihlerinde yapılacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.