Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Diriliş Ertuğrul Rekabet Kurulu

Bu haber kez okundu.

İngiltere Türk Dernekleri  Federasyonu iftar yemeği

Dua okunarak açılan iftarda Federasyon başkanı Jale Özer, başkan yardımcısı Dr.Tekin Atalar, Vehbi Ballıkaya, Eşref Yılmaz, Vehbi Ballıkaya, Emir Osman, Gonca Sarıkartal, Eylem Handan Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyelikleri hazır buluundular. İftara  katılan dernekler şunlar:  İngiltere ADD,  Azerbaijan House,  Öğretmenler Derneği,   Tekstil ve İşverenler Derneği,   Londra Cumhuriyetçi Kadınlar,   Kıbrıs Türk Cemiyeti,   Anadolu Arkadaşlık Grubu,   TGB İngiltere,   AKM,   İngiltere Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği,   Mustafa Kemal Derneği. 

Yoğun bir katılımın gözlendiği iftar yemeğinde başkan Jale Özer bir konuşma yaptı. Özer şunları söyledi:  “İngiltere Türk Dernekleri  Federasyonun düzenledigi  iftar yemeğini onurlandırdığınız için hepinize şahsım ve yönetim kurulu  arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Gerek ulusal, gerekse dini bayramlarımız yurt dışında yaşayan biz Türklerin bir araya gelip, ulusal bilincin oluşmasında ,  yaşadığımız ülkenin şartlarına uyum sağlayarak, birlik ve beraberlik içinde çocuklarımıza daha aydınlık bir geleceğe  doğru adım atmalarını sağlamanın bir başlangıcıdır.Bizlerde bu bilinç  içinde bu akşamki  iftar yemeğini düzenledik. T.C.’nin Kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bizlere laik bir düzen bırakarak   , dini “devlet ve siyasetten ayırarak  ,sadece kişi ve Allah arasında bir  ibadet ve inanma  konumuna sokmuş, diğer müslüman ülkelere örnek teşkil edecek bir sistem kurmuştur.Ülkemiz 1.5 milyarlık müslüman coğrafyanın tek laik ülkesidir.Bugün Ortodoğu’daki mezhep ve etnisiti çatışmaları   neticesindeki kan gölüne bakınca   Atatürk’ün kurduğu Çağdaş  laik,  Cumhuriyetin   ve kazanımlarının ,  Yurtta Barış   Dünyada Barış dış politikasının ne derece doğru  ve sadece Türk Milleti için değil bulunduğumuz  coğrafya  açısından  ne büyük bir kazanım  olduğunu hepimiz idrak ediyor ve de  bu yüzden her zaman  ve heryerde Cumhuriyet kazanımlarına   sahip çıkmayı görev sayıyoruz. Bu vesile ile Atatürk’ün dinimiz konusunda  söylediği 2 konuşmayi anımsatmakta yarar görüyorum:

“Milletimiz din ve dil gibi kuvvetli iki fazilete maliktir. Bu faziletleri hiçbir kuvvet, milletimizin kalb ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz. 1923 (Atatürk’ün S.D. II, S. 66-67)”

Atatürk dinin önemini dile getirirken dini kullanarak siyaset yapmanin tehlikesini de 1923 yilinda su sözleriyle dile getirmiştir: 

“Bizi yanlış yola sevk eden soysuzlar bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, sâf ve temiz halkımızı hep din kuralları sözleriyle aldata gelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harabeden fenalıklar hep din örtüsü altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir.”  1923 (Atatürk’ün S.D. II, S. 127)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.