Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz

Bu haber kez okundu.

Her türlü kaza sonrası incinmelerde mutlaka bir hukukçuya danışın

Hükümet, son yıllarda yapay şekilde artış gösterdiği iddia edilen kişisel incinme tazminat talebi davalarının sayısını düşürmek amacıyla her geçen gün daha sıkı yasal düzenlemeler yaparken, You Gov’un yaptığı bir araştırma Britanya’da son 5 yıl içerisinde herhangi bir kaza sonucu incinme yaşayan her 5 yetişkinden sadece birinin tazminat davası açma yoluna gittiğini ortaya koydu.  Kılıç, kazanın yaşandığı sırada kazaya karışan kişide meydana gelen kimi incinmelerin ilk bakışta görünmeyebildiğini ifade ederek, kişinin kazadan çok sonra bile kimi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabildiğine dikkat çekti. 

BİR ÇOK İNCİNME OLAYI TAZMİNAT TALEBİ OLMADAN KAPANIYOR

Kılıç konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Yayınlanan geniş kapsamlı bir araştırmaya göre Britanya’da son beş yılda her dört yetişkinden biri kaza sonucu küçük ya da orta düzeyde incinme yaşadığını belirtirken, bunlardan sadece yüzde 20’si tazminat talebinde bulunma yoluna gitmiş. Yani bir çok incinme olayı herhangi bir tazminat talebi yapılmadan kapanmış görünüyor. Bu rakamlar kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan ‘incinme davalarında aşırı ve yapay artış var’ algısının pek de gerçekçi olmadığını ortaya koyuyor. Aksine insanlar kişisel incinme konusunda haklarından hala habersiz görünüyorlar.”    

Birçok mağdurun yaşadığı incinmenin önemsiz ve küçük olduğunu düşünerek tazminat talebinde bulunmadığını dile getiren Kılıç, “Herhangi bir tazminat alamayacağını düşünerek hiçbir hukuki girişimde bulunmayan kaza mağdurlarının sayısı hayli yüksek. Hukukçu olarak kişisel incinme yaşayan herkese yaşadığı incinme ile ilgili olarak hem bir sağlık kuruluşuna hem de mutlaka bir avukata başvurduktan sonra tazminat davası açıp açmamaya karar vermelerini öneriyoruz” dedi.

GÖRÜNMEYEN İNCİNMELER KİŞİNİN GELECEKTE SAĞLIĞINI CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLEYEBİLİYOR

Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kişi bir kaza sonucu incindiğinde bu incinmenin onun ileriki hayatında da sağlık anlamında etkilerde bulunabileceğini göz önünde bulundurmalıdır. Bazen kazadan sonra kişide görünür incinme veya yaralanmalar olmayabiliyor. Ancak görünmeyen hasarlar kimi zaman çok daha büyük ve kişinin gelecekte sağlığını ciddi şekilde etkileyebiliyor. Bir incinme davası kişinin sadece o anda yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için açılmaz, aynı zamanda gelecekte yaşayabileceği sağlık sorunları ve iş ve emek kaybı gibi mağduriyetlerin giderilmesi için açılır. “

Kaza davaları istatistikleri hakkında da bilgi veren Kılıç, son 5 yıllık kayıtlara göre kaza davalarının yüzde 50’sinin kişisel incinmelerden dolayı açıldığını belirterek, alışveriş merkezlerinde düşme ve kayma sonucu yaşanan kazalar, kamuya ait binalarda meydana gelen incinmeler ve belediye evlerinde yaşanan kazalardan dolayı açılan davaların kaza davaları alanının yüzde 21’ini oluşturduğunu, işyerinde meydana gelen kazaların ise yüzde 16 civarında olduğunu dile getirdi.

KAZA SONRASI İLK YAPILMASI GEREKENLER ÇOK ÖNEMLİ

Bir kaza sırasında ilk yapılması gerekenleri de sıralayan Kılıç, özellikle trafik kazası sonrasında karşı tarafın araç kayıt numarası, sürücü sigorta bilgileri gibi detayları almanın çok önemli olduğunu söyledi. Ayrıca kazaya tanık olan kişilerin kontak detaylarının alınmasının da tazminat davası aşamasında hayati önemde olduğunu vurgulayan Kılıç, kaza yerinin ve kaza yapan aracın fotoğraflarının çekilmesinin de gerekli olduğunu vurguladı. Kılıç, kazadan sonra incinme yaşamış kişinin mutlaka GP ya da Acil Servis’e giderek, yaşadığı incinmeyi belgelemesinin de önemine dikkat çekti.

Hükümetin sahte kaza davalarının önüne geçmek için önümüzdeki dönemde bazı yeni düzenlemelere daha hazırlandığını dile getiren Kılıç, kaza ve incinme mağdurlarının yaşadığı sağlık sorunlarının tarafsız tespiti için Bağımsız Tıbbi Panellerin kurulmasının da gündemde olduğunu kaydetti. 

Cihan Kılıç firma olarak kaza ve kişisel incinme davalarında müvekkilere her türlü hukuki desteğin yanı sıra doğru servislere yönlendirme konusunda da yardımcı olduklarını dile getirdi.

Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu her türlü kaza davasına bakıyor. Firmaya 0207 275 8555 ve 07746723615 (Cihan Kılıç) numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Adress: 1st & 2nd Floor, 121 Stoke Newington Road, London, N16 8BT. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.