Öne Çıkanlar Alexandros Koustas Mehmet Nasifoğulları The Old Church Yasmine Dar londra Azerbaycanın Bağımsızlık Günü Girne Üniversitesi Apollo Philharmonic Orchestra Edmonton Rovers Dünya Fenerbahçeliler Günü Leyla Aydemir

Bu haber kez okundu.

LONDRA'DA BAYRAM

Avrupa Ajansı (AVA) Eda ÜN / Londra-Müslümanlar için önemli olan Ramazan ayının bitimiyle Bayram kutlamaları çoşkuyla sürüyor. Londra Belediye başkanı Boris Johnson'un katkılarıyla Trafalgar Square'de Ramazan bayramı kutlandı. Yapılan festivale Londra yaşan müslümanların yanı sıra, ingilizlerde büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda insanın katıldığı festivalde Hintdistan, Pakistan, Arap ve Afrika yemeklerinin bulunduğu stanlar da yer aldı. Festivalde tek Türk standı ise Turkish Delight(lokum) ve Baklava standıydı. 

 

Avrupa Ajansı olarak Festivale katılanlara Bayram hakkında fikirlerini sorduk

 

2 Kasım Türk Günü

 

Türk standı müdürü  Erdal koyuncu " Bayram biraz buruk geçti. Burda olmaktan mutluyuz. İnsanlar çok ilgi gösterdi standa, satışlarımız çok iyi. Bu festivalde yer aldık çünkü 2 Kasım'da Türk günü var yine Trafalgar Square'de yapacağız. Onun provası şimdi bu." dedi.

 

İrem" Bayramlar müslümanlar için çok önemli çünkü bütün aileyi bir araya getirir. Bütün aile ile daha yakın ve samimi olursunuz. Beraber yiyip, beraber eğlenirsiniz."

 

Sahne alan çok sayıda sanatçıdan biri olan Hasnan'da " Bayram aileyi ve insanları bir araya getiri. Hristiyanlar için yıl başı ( Noel) nasıl ne demekse Müslümanlar içinde bayramlar aynı şeyi ifade eder." diyerek bayram'ın Müslüman toplumu için ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.