Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Türk raporu, İngiliz Parlamentosu'nda görüşüldü

 

Türkiye raporu, İngiliz Parlamentosu’nda, 4 Temmuz günü  görüşüldü. 650 kişilik Parlamento’dan sadece 20 kadar İngiliz Milletvekili'nin katıldığı görüşmeden önemli notlar çıktı.  Committee for Protection of Turkic Rights Union of British Turks, (CPTR), görüşmeyle ilgili düşüncelerini açıkladı.

İşte toplantıdan bazı görüşler...

David Liddington yani  Dışişleri Bakanlığı’nın  olumlu bir konuşma yaptığını ve ticaretin 2015'de ikiye katlanacağından bahsettiğini kaydeden CPTR, bu konuda Türk uçak sanayi için gerçekten büyük imkanların gözüktüğünü belirtti.  CPTR; “Bu fırsatı kaçırmamak gerekiyor” dedi ve Kıbrıs’ta  bulunacak petrolün tüm Kıbrıs'a ait olduğunun söylendiğini ve genelde olumlu görüşler iletildiğini belirtti.Muhalefet Dış İşleri Bakanlığı Sözcüsü Emma  Reynolds’un ise askeri anlaşma yapıldığını söylediğini kaydeden CPTR; “Bu uçak sanayimiz için çok önemli” dedi. CPTR, Reynolds’un ayrıca Türkiye'nin Afganistan'da verdiği desteğin öneminii ilettiğini, düşürülen Türk uçağı için sakin kafa ile hareket edilmesinin oldukça önemli olduğunu söylediğini aktardı. CPTR’den yapılan açıklamaya göre Steward Jackson (Milletvekili) ise açıkça Türkiye'yi kötüleyen bir konuşma yaptı. Sözde Ermeni soykırımı olduğunu belirtti ve Türklerin esrar kaçakçılığı konusunda faal olduklarını söyledi.  Jackson’un toplantıdaki ifadeleri ile ilgili CPTR’nin değerlendirmesi ise şöyle oldu: “Bu milletvekili bize çok yakından tanıdığımız İngiliz Milletvekili Andrew Dışmore'un Parlamento’da Türkiye karşıtı tavırlarini aklımıza getirdi. Arzu edenler bu milletvekiline pocket GUIDE gondersinler ve kendsinden cevap istesinler.” Cevaplar   http://www.stewartjackson.org.uk/[email protected] adreslerinden istenebilir.

“Fırsatı kaçırmayalım”

 CPTR, parlamentoda yapılan bu görüşme sonucu, “Kıbrıs, Türk-İngiliz Sanayi Ortaklığı, Türk uçak ve otomobil sanayi, modern Türkiye'nin İngiltere'de ve Avrupa Birliği’nde güçlü tanıtılması bazında 'kaliteli' kültürel girişimler için İngiltere'de yapabilecekleri faydalı girişimler olacağını” da vurguladı ve “Firsatı kaçırmayalım, çaışma grupları kuralım” şeklinde fikir ortaya koydu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.