Öne Çıkanlar Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Tamer Levent Sunaka soruşturma Londrada çocuk felci virüsü son durum Psikolog Alptekin Aydin Djokovic Türkiyeyi gururla

Bu haber kez okundu.

TOMA şirketinin hisseleri 3 günde yüzde 20 yükseldi

Siyasi gerginliklerin artması ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iki gün evvel yapmış olduğu konuşmasının ardından TOMA üreticisi Katmerciler Ekipman şirketinin hisseleri nihayet 3 günde uçuşa geçti. Davutoğlu 14 Ekim'de yaptığı konuşmasında "Tek bir vandalizmi yapanları hukukun önüne çıkartacağız. Tespitler yapılıyor. İhtiyaçlar giderilecek. Yakılan her TOMA’nın yerine 10 TOMA alınacak" söylemişti . Bu konuşma öncesi 2,27 lirada mevcut bulunan Katmerciler Ekipman şirketinin hisseleri 3 günde % 20,7 artarak 2,73 liraya kadar yükseldi. Aynı zaman içinde BİST 100 ise % 0,2 kıymet kaybetti.
GEZİ PARKI İLE GÜNDEME GELDİ
AK Parti eski mebus İsmail Katmerci'nin şirketinin piyasa değeri nihayet yükselişle 68 milyon liraya kadar yükseldi. 16 Mayıs’ 2013'te kazandığı TOMA ihalesiyle gündeme gelen Katmerciler şirketinin CEO’su Mehmet Katmerci Gezi Parkı protestoları ile Türkiye‘nin dünyada TOMA üretimi ile gündeme geldiğini belirtti . İsmail Katmerci'nin oğlu olan Mehmet Katmerci Ağustos 2013'te yapmış olduğu duyuruda şirkete Brezilya'dan Libya'ya kadar TOMA siparişleri geldiğini bildirmişti. Katmerciler Araç Üstü Ekipman, 2014 senesi ilk altı aylık konsolide mali sonuçlarını Ağustos ayında bildirmişti . Konsolide gelirlerini % 71 artırarak 53 milyon liradan 91 milyon liraya yükselten şirket esas çalışma kârını % 229 oranında artırarak önceki Senenin aynı dönemine göre 2.1 milyon liradan 7 milyon liraya çıkardı.
30'A YAKIN TİPTE ARAÇ ÜRETİYOR
1985 senesinde kurulan şirket vasıta üstü ekipman sektöründe çalışma gösteriyor. Şirketin ürettiği 30'a yakın vasıta arasında TOMA'nın yanında itfaiye vasıtaları , kanal açma vasıtaları , kurtarma vasıtaları , su ve yakıt tankerlerinde bulunuyor. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 31 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde 12 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan şirket 40'ı aşkın ülkeye ihracat yapmakda.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.