Öne Çıkanlar çin disk meltepe miting nato suriye operasyon tolga zengin fox tv Guatemala kktc rahip brunson Fenerbahçe Beşiktaş derbisi

Bu haber kez okundu.

Akıllı etiket uygulaması yine ertelendi

Takviye edici gıdalar, enerji içecekleri, bebek mamaları ve formülleri, ek gıdalar, bal, bitkisel sıvı yağlar ve siyah çayı SMS, telefon, mobil uygulamalar ve internet sayfasından sorgulama imkanı sağlayacak "akıllı etiket" sistemine son geçiş tarihi 1 Mart 2015'e kadar ertelendiTürk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğinin ilgili hükmü gereği ilk etapta 31 Aralık 2013 olarak olarak belirlenen Ürün Doğrulama ve Takip Sistemine (ÜDTS) son başlama tarihini firmaların talepleri nedeniyle 31 Ağustos 2014'e erteleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu tarihi 6 ay daha uzatarak 1 Mart 2015'e çekti. Düzenlemeye göre, bu tarihten önce piyasaya arz edilen "akıllı etiketsiz" ürünlere raf ömrü boyunca piyasada kalma izni tanınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.