Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Aydın Çubukcu Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu Geri dönüşüm İngiltere Cemevi Türk toplumu için COVID-19 aşı

Bu haber kez okundu.

Reis Gıda, Amerika'nın ardından İngiltere pazarını fethedecek

Reis Gıda, Amerika pazarının ardından, İngiltere pazarını fethedecek. Amerika’da bine yakın noktada Türk bakliyat ürünlerini Amerikalılarla buluşturan Reis Gıda, bu yılın sonuna doğru Londra merkezli İngiltere pazarında 2 binin üzerinde ticari müşteriye ulaşmayı hedefliyor. 

Londra’nın ilk ve tek 24 saat açık en büyük gıda toptancısı olarak Nisan ayı sonuna doğru açılacak olan  Holland Bazaar Cash and Carry ile işbirliği yapan Reis Gıda, ilk etapta bine yakın otel, restoran, catering firması gibi ticari müşteri ile buluşurken, bu sayının 2014 yılı sonuna doğru 2 binin üzerine ulaşması hedefleniyor. Londra’nın ardından önümüzdeki dönemde Liverpool, Manchester gibi diğer şehirlere de, Holland Bazaar Cash and Carry zincir mağaza ağıyla gidilip, İngiltere pazarında etkin bir şekilde hizmet verilmesi düşünülüyor. 

Amerika yolculuğuna 6 yıl önce başlayan Reis Gıda, bugün Amerika genelinde bine yakın noktada, Türk kuru bakliyat ürünlerini Amerikalılar ile buluşturuyor. Son yıllarda sağlıklı ve dengeli beslenmeyi gündemlerine alan Amerikalıların damak tadı da, Reis markası ile ülkemizden ihraç edilen, pirinç, mercimek, kuru fasulye gibi bakliyat ürünleriyle, ayrıca firik, seferkitel gibi toprağımıza özel bulgur çeşitleriyle değişiyor.

 

Reis Gıda, dünya damak tadını değiştiriyor 

 

Amerika’da elde edilen başarının ardından, İngiltere pazarına yoğunlaştıklarını kaydeden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi: 

“Amerikalılar, kuru gıda da Reis markasını tercih ediyor. Bu yıl, etkinliğimizi arttıracağımız 2.’nci ülke olarak İngiltere’yi seçtik ve Londra’da çalışmaya başlıyoruz. Önümüzdeki yakın gelecekte, İngilizlerde kuru gıdada Reis markasını isteyecektir Nitekim Reis Gıda olarak şuan, Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya, Azerbaycan, Dubai’nin aralarında bulunduğu 20’ye yakın ülkeye ihracat yapmaktayız. Gelecek 5 yıl içinde, mevcut pazarların yanı sıra Avrupa ülkelerine yoğunlaşarak, ihracatı 5 kat arttırmayı hedefliyoruz. Diğer önemli bir noktada, özellikle obezite ile mücadele eden tüm ülkelere; sağlıklı ve dengeli beslenme için ihtiyaç olan Türk bakliyat ürünlerini tanıyoruz. Reis Gıda olarak, Türk bakliyat ürünlerini dünyanın dört bir yanına ihraç ederek, dünyanın damak tadını değiştiriyoruz” dedi.  

 

Obeziteye karşı, okullarda eğitim seminerleri devam ediyor 

 

Obeziteye karşı, Reis Gıda’nın kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yıl 5. yılında olan ‘Abur Cubura Karnımız Tok’ kampanyasına değinen Mehmet Reis, okullarda eğitim seminerlerine devam ettiklerini açıkladı. Sağlıklı bir yaşamın, kaliteli bir geleceğe zemin hazırlayacağını anlatan Mehmet Reis, konuşmasına söyle devam etti: 

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, obezite toplum sağlığını tehdit eden rakamlara ulaşmıştır. Nitekim uzmanların açıklamalarına göre ülkemizde; ortalama erkeklerin %25’i, kadınların %44’ü ve çocukların %18’inin obez olduğu belirtilmektedir. Obezite, diyabet başta olmak üzere pek çok hastalığın ana nedenidir. ‘Obezite sorunu’ devam ettiği sürece, Reis ailesi olarak, öncülüğünü yaptığımız sosyal sorumluluk projemize devam edeceğiz. Sağlıklı beslenme alışkanlığı çocukluk çağında kazanıldığı için de, okullardaki eğitim seminerlerini sürdüreceğiz. Her platformda söylediğimiz üzere, Sağlıklı Yemek, Mutlu Gelecektir” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.