Öne Çıkanlar Keir Starmer orta ve küçük ölçekli işletmelere İşçi Sendikaları Kongresi ogrenme guclugu londra yılan siyasi mülteciler İbrahim İyice yumurtalı saldırı yüksek lisans Kraliçe 2. Elizabeth

Bu haber kez okundu.

Dünya Turizm Fuarı 2013'te Türk Firmaları göz kamaştırdı

Avrupa Ajansı (AVA) Zeynep Keskin/Londra- Dünya’nın en büyük turizm fuar organizasyonu olan World Travel Market 2013 geçen Pazartesi görkemli şekilde açıldı. 4 Kasım’da başlayan ve Doğu Londra’daki Excel Fuar alanında yapılan fuara Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik katıldı. Bakana, Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz eşlik etti. KKTC’den gelen heyette, Dünya Turizm fuarındaydı. 

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Bakan Ömer Çelik Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Azarbaycan'in açmış olduğu tüm standları gezdi. Kktc Temsilcisi Oya Tuncalı ile bir süre görüştü. Çelik, milli havayolumuz Türk Havayolları THY başta olmak üzere bütün standları gezme imkanı buldu ve turizmcilerin sorunlarını dinledi.

Turizm Bakanı Ömer Çelik

Turizm Bakanı Ömer Çelik, yaptığı konuşmada “Turizm Bakanlığı olarak bu tür fuarlara özel önem veriyoruz. Türkiye’nin kalkınmasına desteğimiz devam ediyor. KKTC tanınmıyor ama burada standları var ne düşünüyorsunuz sorusuna, bazen siyasi yollar tıkandığında başka yollar denersiniz kültürel diplomasiyle, insani diplomasiyle, turizm diplomasisiyle, burada çok doğru bir iş yapılıyor. Anavatanla yavruvatan yanyana kendilerini tanıtıyorlar. Nitekim onlar da geniş bir standla katılmışlar onları da ziyaret ettim. Türkiye’nin bulunduğu her yerde, ülkemizin tanıtıldığı her yerde beraber ve birlikte KKTC’nin de kendini tanıtmasına büyük önem veriyoruz. İngiltere pazarı ilk üç pazardan biri. Memnuniyetimiz var hem de daha çok çalışmamız gerekiyor. Yapılan anketlerde %45 oranında olumlu kanate sahipler %15 oranında olumsuz kanaat var. Bu anketlerde %15lik dilim çok önemsenmemekte. %45lik dilimi arttıracağız. %15lik dilimi de eritecek şekilde çalışacağız.”dedi.

Turizm Bakanı Ömer Çelik sözlerini şunlarıda ekledi;

“ Türkiye’nin sadece denizi, kumu, coğrafyası değil, sadece yazı ve güneşi değil, Türkiye’nin dış politikası, demokrasisi, Türkiye’nin bölgesinde cazibe merkezi olması. İngiliz pazarından memnuniyetimiz büyük. Bununla yetinmiyoruz, çıtayı daha yükseğe koyacağız. Özel heytler kurduk bunlar Almanya, Rusya ve İngiltere’ye gittiler. Arkasından da körfeze gittiler. Periyodik şekilde bu tanıtımları gerçekleştirdiler. Birçok görüşme yaptım. Edinburg’dan geliyorum.”diyerek  yeni projeler yapacaklarını belirtti.

Turizm fuarına birçok firma Türkiye’den gelerek kendi standlarını açıp kendilerini tanıtma fırsatı buldular. Ayrıca Tulip Holidays, İstanbul Travel, Rights Holidays, Eco Turkey gibi İngiltere’den de birçok firma Turizm fuarına katıldı.

Tulip Holidays yeni broşörüyle Turizm Fuarının gözdesiydi

Avrupa’da en çok THY bileti satan acenta ünvanına sahip olan Tulip Holidays yeni broşörüyle Turizm Fuarına katıldı. 4 Kasım’da başlayan ve Doğu Londra’ki Excel Fuar alanında yapılan Dünya’nın ve  İngitere’nin en büyük turizm fuarında Tulip Holidays’in standı ilgi topladı.

Tulip Holidays’in direktörü Itır Sökmen; “Tulip Holidays geleneğini devam ettirmek için yeni broşürümüzle fuara katıldık. Geçen yıl 3.şubemizi de hizmete soktuk.

Tulip Holidays müdürü Seda Sökmen; “Tulip Holidays geleneğini devam ettirmek için yeni şubemizi hizmete soktuk. Amacımız teknolojiyi kullanarak servisimizi daha üst seviyelere çekerek verdiğimiz hizmet kalitesini arttırmak.” 

Engin Sertoğlu;  "Tulip Holidays yeni broşörüyle Turizm Fuarına katılmasından dolayı memnunuz. Broşürümüzde en gözde kaliteli ve hesaplı tatil yerlerini seçtik. İngiltere'nin yanısıra Şskoçya, Galler ve İrlanda'ya hizmet veriyoruz" dedi. 

İstanbul Travel Kuzey Kıbrıs’ı tanıttı

Dünya’nın en büyük turizm fuar organizasyonu olan World Travel Market 2013 katılan İstanbul Travel, İstanbul ve Kuzey Kıbrıs’ı tanıtan standlarıyla dikkat çekti. Kuzey Kıbrıs’ta başlıca Colony, Dome, Oscar, Cratos Merit gibi otellerle çalışan İstanbul Travel sahibi Murat Eser, "KKTC ve İstanbul’a özel tatil ve otel paketlerini sunduk" dedi. 

Sacit Arslan; "İstanbul Travel ve Aandolu Travel olarak Londra'da atılımlarımızı sürdürüyoruz. Toplumumuza en iyi hizmeti vereceğiz. "dedi.

Dünya’nın en büyük turizm fuar organizasyonu olan World Travel Market 2013 geçen Pazartesi görkemli şekilde açıldı. 4 Kasım’da başlayan ve Doğu Londra’daki Excel Fuar alanında yapılan fuara Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik katıldı. Bakana, Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz eşlik etti. KKTC’den gelen heyette, Dünya Turizm fuarındaydı. 

 

Right Holidays 

Türk Toplumunun yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’da Stoke Newington bölgesinde hizmet veren Right Holidays, City Break turları ile görmek istediğiniz şehirleri keşfedebilir, İstanbul'un tarihinde kaybolurken, Roma kalıntılarında gezebilirsiniz. Sinan Aydın, kültür turizmi ve özel Tatillere önem verdiklerini aktardı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.