Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de göçmenlik ve iltica alanında yasal yardım

Göçmenlik alanında Legal Aid hizmeti alabilirsiniz. Geçtiğimiz yıldan bu yana aile hukuku alanında Yasal Yardım (Legal Aid) hizmeti veren Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu göçmenlik ve iltica alanında da yasal yardım hizmeti vermeye başladığını duyurdu.  Firmanın direktörü Avukat Filiz Kılıç, göçmenik ve iltica alanında Mayıs ayından itibaren Legal Aid hizmeti vermeye başladıklarını dile getirerek konu ile ilgili kendilerine başvuran müvekkileri yasal hakları konusunda geniş şekilde bilgilendirdiklerini vurguladı. Legal Aid’in hükümetin insanlara hukuki konularda yardım etmek için sağladığı bir fon olduğunu ve ücretsiz avukatlık hizmeti almayı kapsadığını dile getiren Kılıç “Bu fonun amacı insanlara kendi temel haklarını korumaları için hukuki temsil olanağı sağlamaktır; yani adil yargılanma ve adalete erişim haklarının sağlanması amaçlanıyor” dedi. Yasal Hizmetler Komisyonu’nun ihale sistemiyle Avukatlık firmalarına ve danışmanlık kurumlarına belirli hukuk alanlarında Legal Aid hizmeti sağlama hakkı verdiğini dile getiren Kılıç, böylece Avukatlık firmalarının sosyal yardım alan veya düşük geliri olan müvekkilleri adına Legal Aid başvurusu yapıp davalarının ücretinin Yasal Hizmetler Komisyonu tarafından ödenmesini sağlayabildiklerini belirtti. Kılıç, bu hizmetin müvekkilerin durumuna göre tamanen ücretsiz veya kimi durumlarda kısmen ücretsiz olabildiğini hatırlattı.

İLTİCA BAŞTA OLMAK ÜZERE GÖÇMENLİKLE İLGİLİ BİRÇOK ALANI KAPSIYOR

Avukat Filiz Kılıç göçmenlik ve iltica alanında vermeye başladıkları Yasal Yardım (Legal aid) hizmeti ile ilgili olarak ise şöyle konuştu: 

“Yasal Yardım hizmetimiz başta iltica olmak üzere göçmenlikle ilgili birçok alanı kapsamaktadır. Örneğin buraya evlilik vizesi ile gelip de aile içi şiddet yaşadığı için henüz süresiz oturum almadan eşinden ayrılan kişilerin oturum başvuruları bu hizmetler kapsamına girmektedir. Yani bir kadın buraya evlilik vizesi ile gelmişse ve aile içi şiddet mağduruysa doğrudan oturuma başvurma hakkı var. Bu başvuru sırasında Yasal Yardım (Legal aid) alma hakkı da mevcut. Yasal yardım uluslarası insan kaçakçılığı mağdurlarını da kapsıyor. Ayrıca 18 yaşın altında olup da bu ülkeye iltica edenlerin bütün başvuru ve mahkeme süreçlerinin masrafları yasal yardım kapsamındadır; dolayısıyla bu kişiler hiçbir ücret ödemeden bu hizmetlerini bizden alabilirler. İltica süresi sırasında gözaltı merkezlerinde haksız şekilde gözaltında tutulduğu ya da kötü muameleye tabi tutulduğu için dava açmak isteyenlerin davalarında da yasal yardım hizmeti sağlanıyor. Müvekkiller bizi rahatlıkla arayıp durumlarının yasal yardım almaya uygun olup olmadığını öğrenebilirler. Bu konuda müvekkilerimize ücretsiz danışmanlık vererek onları durumları hakkında detaylı şekilde bilgilendiriyoruz.”

Firma olarak göçmenlik alanında bugüne kadar birçok zor dosyayı müvekkilleri lehine sonuçlandırdıklarını ifade eden Avukat Filiz Kılıç, konu ile ilgili daha geniş bilgi almak isteyenlerin kendilerine 020 7275 8555 ya da 07903315188 numaralı telefonlardan ulaşılabileceklerini ifade etti.Firmanın adresi: 1st & 2nd floor, 121 Stoke Newington Road, London N16 8BT.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.