Öne Çıkanlar Pandemiye Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Güneydoğu

Bu haber kez okundu.

Lefkoşa'da Silahlı 2 Kişi  Creditwest Bank'ı Soydu

Bankayı soyan iki kişinin motosikletle şehrin Rum kesimine geçiş bölgesi olan Lokmacı Barikatı'na doğru kaçtığını öğrenen polis, çalıntı olduğu ifade edilen motorsikleti barikat yakınında buldu. Soyguncuların yaya olarak Rum kesimine geçmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Banka yetkilileri 90 bin liranın silah zoruyla gasp edildiğini belirtirlerken polisin soygunla ilgili incelemesi ise sürüyor.

2 Dakika İçersinde 90 Bin TL Alıp Kaçtılar

Banka müşterileri,olayı anlattı. Biri iri yapılı diğeri daha zayıf ve 25-30 yaşlarındaki iki kişi saat 14.30 raddelerinde bankaya müşteri gibi girdi. İçeri girer girmez kapıları kapatıp bellerindeki silahı çıkardı ve iki müşterinin kafasına dayadı. Soyguncular yaklaşık 2 dakika içerisinde bankadan 90 bin TL alarak kaçtı

bankaya çalıntı bir motola giden soyguncular, soygunu gerçekleştirdikten sonra, bankanın önünde duran Ozie Kebap Salonu’na ait çalıntı motosiklete binip kaçtı. Konu motosiklet Atatürk İlkokulu’nun önünde terk edilmiş vaziyette bulundu

“Bu Memlekette Böyle Yaşanmaz” 

Soygunun gerçekleştiği esnada içeride müşteri olarak bulunanlar, soyguncuların, “Bu memlekette başka türlü yaşanmaz” dediğini duydu

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, üzerlerinde siyah eşofman olan soygunculardan birinde siyah sırt çantası vardı.

Yaklaşık 25 ile 30 yaşlarında oldukları tahmin edilen biri iri yarı diğeri daha zayıf olan soyguncuların ellerinde silah, kafalarında kadın çorabı ve daha üzerinde de kask vardı.

Soygun esnasında rahat tavırları ile dikkat çeken soyguncular, banka veznelerinden  90 bin TL çaldı. 

İki dakika içerisinde ve güpegündüz gerçekleşen banka soygunu ile ilgili polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Görgü tanıklarının ifadeleri alındı, emareler toplandı.

Görgü tanıkları olayı anlattı

Soygun esnasında bankada müşteri olarak bulunan Fikret Kan, yaşanan olayı Havadis’e anlattı. Kan’ın ifadelerine göre, müşteri gibi içeriye giren soyguncular bir anda kapıyı kapattı ve belindeki silahı çıkararak, “Yere yatın” diye bağırdı. O esnada soyguncular, hemen vezne önünde bulunan Fikret Kan ve Cengiz Yılmaz isimli iki banka müşterisinin kafalarına silah dayayarak yere yatırdı. Soygunculardan biri veznenin bangosundan atlayarak içeri kısma geçti ve banka çalışanlarını kenara çekti. Sonrasında iki soyguncu da veznedeki kasalara yönelerek aldıkları parayı yanlarında getirdikleri siyah renkli sırt çantasına doldurmaya başladı.

Biri “yeter” dedi diğeri dinlemedi

Fikret Kan’ın ifadelerine göre, olay esnasında soygunculardan biri gerildi ve sürekli diğerine “Çabuk ol”, “Bu kadar yeter”, “Tamam artık gidelim” gibi tenkitlerde bulunurken diğeri, bir yandan vezneleri boşaltıyor diğer yandan da “Yetmez” diye bağırıyordu.

Soyguncular, “Bu memlekette böyle, başka türlü yaşanmaz” dedi ve bankanın bayan müşterilerine yönelerek, “Size büyük macera yaşatacağım, Noel Baba’yı göstereceğim” şeklinde ifadeler kullandı.

Soygunun gerçekleştirildiği sırada olaydan habersiz başka bir erkek müşteri içeri girdiğinde, silah zoru ile yere yatırılan Fikret Kan ve Cengiz Yılmaz, ani bir refleks ile kaç diye bağırdı ve elleri ile “çık” işareti yaptı. Banka müşterisi ne olduğunu bile anlamadan hızla bankadan uzaklaştı.

Biri motosiklet ile peşlerinden gitti

Creditwest Bank soygunu tanıklarından Cengiz Yılmaz, olay esnasında bankada güvenlik görevlisi görmediğini belirtti. Her şeyin bir iki dakikalık bir süreçte gerçekleştiğini söyleyen Yılmaz, yaşananları şöyle anlattı: “14.30 sıralarında müşteri olarak bankaya geldim. Çok geçmeden iki kişi geldi. Kafalarına kadın çorabı geçirmiş ve kask takmışlardı. Kaskın camını kaldırdılar, beni ve hemen yanımda bulunan başka bir erkek müşteriyi silah zoru ile yere yatırdılar. Sonra da veznelere yöneldiler ve kasaları boşalttılar. Çok rahat bir şekilde içeri girdiler. Biri ‘Bu işler böyle olur. Başka türlü bu memlekette yaşanmaz’ gibi cümleler kurdu. Biri yeter diye bağırırken diğeri yetmez diyor ve ‘Başka kasa yok mu?’ diye bağırıyordu. Paraları alıp motosiklet ile kaçtılar. Biri de yine motosiklet ile arkalarından gitti. Tüm olay bir ya da iki dakikada yaşandı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.