Öne Çıkanlar cemal kaşıkçı maç saat kaçta kktc 24 haziran seçimleri ingiltere türkiye İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax London Clinic

Bu haber kez okundu.

İran ile nükleer müzakereler sürüyor

Avusturya’nın başkenti Viyana’da nükleer müzakereleri sürdüren İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’un üçlü görüşmelerinin iyi geçtiği ancak henüz birçok sorunun çözülmediği belirtildi.Müzakere heyetinden adını vermek istemeyen bir diplomat, İran resmi ajansı İRNA’ya yaptığı açıklamada, "Nihai kararı vermek için henüz çok erken. Zarif, Kerry ve Ashton üçlüsü, 5'inci oturumunda santrifüj sayısı, ağır su reaktörlerinin durumu, nükleer işbirliği ve yaptırımlar" konularındaki temel farklılıklar hakkında ortak bir çözüm yolu bulmaya ve kapsamlı bir anlaşmaya varmak için çabalıyorlar" ifadesini kullandı.
İsviçre'nin Cenevre kentinde 24 Kasım 2013'te varılan geçici anlaşmaya göre, 20 Temmuz 2014'e kadar kapsamlı bir anlaşmaya varılması öngörülmüş ancak taraflar arasında farklılıkların giderilememesi üzerine müzakerelerin 24 Kasım 2014'e kadar uzatılmasına karar verilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.