Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi uygur londra İngiltere Uygur Trs Aytac

Bu haber kez okundu.

ABD Erbil'de askeri üs kuracak iddiası

Herir Askeri Havalimanı'nı bir hafta içinde boşaltacaklarını aktaran yetkili, yabancı ülke firmalarının da malzemelerini başka bölgelere taşıdığını ifade etti.

Adını açıklamak istemeyen bir başka yetkili de "Peşmerge Bakanlığı ve ABD askeri komutanlarından oluşan bir heyet, geçen ay burayı ziyaret etti. Daha sonra dört defa havalimanını incelemeye geldiler. Bu bölge, Türkiye, İran, Suriye ve Irak'a yakınlığı nedeniyle stratejik öneme sahip. Bu nedenle ABD'liler, bu üssü bir kez daha kullanmak istiyor" dedi.

HERİR HAVALİMANI

Herir Havalimanı, Irak'ın devrik başkanı Saddam Hüseyin döneminde askeri havalimanı olarak kullanılıyordu. Baas rejiminin 2003'te yıkılmasının ardından ABD, bir süre burayı askeri bölge olarak kullanmıştı. Uçak pistlerinin hazır olduğu havalimanı, İran'a 60 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Irak-İran savaşında savaş uçaklarının buradan da kalktığı ifade ediliyor.

Kaynak: AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.