Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Min-Jae Kim Güney Kıbrıs

Bu haber kez okundu.

Afganistan'da saldırıların altında yemin töreni

Afganistan'da Hamid Karzai dönemi sona erdi. Başkent Kabil'de Devlet Başkanlığı Sarayı'nda yapılan törende, Dünya Bankası'nda görev yapmış ve maliye bakanlığı görevini yürütmüş olan Gani Eşref, devlet başkanlığı görevini üstlendi. Yabancı ülkelerin temsilcilerinin katıldığı tören nedeniye Kabil'de sıkı güvenlik önlemleri alındı. Ancak buna rağmen tören sırasında Kabil Havaalanı yakınlarında patlama oldu. Gani Eşref, devlet başkanı olduktan sonra ilk olarak iktidar paylaşım anlaşması yaptığı rakibi Abdullah Abdullah'ı başbakan yetkilerine sahip icra başkanlığı görevine getirecek. Afganistan'ın çiçeği burnundaki Devlet Başkanı Gani Eşref'i son dönemde saldırılarını tırmandırna Taliban, ekonomik sorunlar ve ABD ile ilişkiler gibi zorlu konular bekliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.