Öne Çıkanlar Pandemiye Vladimir Putin Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri

Bu haber kez okundu.

Rumlar IŞİD'e karşı İngilizler ile görüşme halinde

Rum Yönetimi, operasyonlarla ilgili aktif rol akmaktan memnun olurken, Rum muhalefeti de Kıbrıs'taki üslerin yabancılar tarafından kullanılmasına tepkili. Rum Yönetimi Söcsüsü Nikos Hristodulidis, Irak Şam Örgütü IŞİD'e operasyon öncesinde İngiliz makamları ile daimi temas halinde olduklarını dedi. Hristodulidis, Rum Yönetimi'nin bilmesi gereken bilgileri aldıklarını belirterek, bu irtibattan memnuniyetini dile getirdi. Rum radyosu Güney Kıbrıs'ın Irak Şam Örgütü IŞİD'e yönelik uluslararası ittifaka aktif katılmakta olduğunu ve oynayabileceği rol konusunda AB'ndeki (Avrupa Birliği AB) ortaklarıyla daimi irtibat içerisinde olduğunu duyurdu. Rum Yönetimi'nin Irak Şam Örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlarda Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO)'nun Baf'taki Andreas Papandreu Hava Üssü'nün Fransa ve Almanya tarafından kullanılmasına tasdik verdiği yolundaki bilgilerin sorulması üzerine, Avrupa Birliği AB üyesi ülkelerin, anlaşmalar çerçevesinde adanın coğrafi konumunu değerlendirmek istediklerini dedi. Sözcü, "Andreas Papandreu Hava Üssü'nün hücum üssü olarak değil destek faaliyetleri açısından kullanılmasına imkan tanıyan bazı anlaşmalar mevcut" ifadesini kullandı.

MUHALEFET TEPKİLİ 

Bu gelişmeler ışığında Rum Yönetimi'nin Irak Şam Örgütü IŞİD'e operasyonlarda memnuniyet belirtirken, Rum muhalefeti de bu karara tepkili, Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL), Güney Kıbrıs'ın hiçbir savaşta hücum üssü olarak kullanılamayacağı görüşünü ortaya koydu. AKEL'li yetkililer, Irak Şam Örgütü IŞİD'e yönelik saldırılar arifesinde İngiliz üslerinin ve "Andreas Papandreu Hava Üssü'nün yabancı ordular tarafından kullanılmasının Güney Kıbrıs'ı savaşa karıştıracağı uyarısında bulundu. Öte yandan, Ağrotur Üssü'nde konuşlu harp uçaklarının İngiltere Parlamentosu'nun Cumartesi günkü onayının ardından alarma girdiği belirtiliyor. Kuzey Irak'a bugün beşinci defa keşif uçuşu yapan Tornadoların artık güdümlü bomba ve füzeler taşıdığı ve lüzumlu görülmesi halinde Irak Şam Örgütü IŞİD hedeflerine ateş açabileceği belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.