Öne Çıkanlar londra maç saat kaçta Bursa Kebap Evi londra Wolverhampton Nottingham Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu koronavirüs hava durumu 24 haziran seçimleri kemal kılıçdaroğlu

Bu haber kez okundu.

Avrupa Birliği, Rusya'ya 1 hafta süre tanıdı

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy birliğin acil bir şekilde daha geniş yaptırımlar üzerinde çalıştığını söyledi. "Herkes çabuk hareket etmemiz gerektiğinin tam anlamıyla farkında" diyen Rompuy, yeni yaptırımların ne olacağını açıklamadı ancak önerilerin bir hafta içinde hazır olacağını söyledi.NATO geçtiğimiz günlerde 1000 Rus askerinin Ukrayna'ya girdiğini söylemiş, uydu fotoğrafları yayınlayarak askerlerin Rusya yanlısı ayrılılıkçılara yardım ettiklerini söylemişti.Toplantıdan önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile görüşen Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso iki ülke arasındaki sorunun büyümesi halinde "dönüşü olmayan noktaya - savaşa varılabileceğini" söylemişti.
Poroşenko, Ukrayna topraklarında binlerce yabancı asker ve yüzlerce Rus tankı olduğunu söylerken, Rusya iddiaları reddediyor.Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yaptırımlar uygulanacağını söylerken, krizin askeri bir çözümü olmadığını söyledi.Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande da "Savaş çıkana kadar durumun kötüleşmesine izin mi vereceğiz? Çünkü bugün bu riskle karşı karşıyayız. Kaybedecek zaman yok" dedi.
Bu arada ABD de AB'nin kararından memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.