Öne Çıkanlar londra Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın KKTC Bulaşıcı redstone Kahramanmaraş UK londra

Bu haber kez okundu.

Yerel Seçimlerde Yurt Dışındaki Türkler Nasıl Oy Kullanacak

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları Cumhurbaşkanlığı, milletvekili, yerel seçimlerde ve halk oylamalarında nasıl oy kullanacağı belirtildi, yurt dışında yaşayan Türkler'in oy kullanma şartları, Yurt dışında yaşayan vatandaşlar nasıl oy kullanabilir, oy kullanmak için yapılması gerekenler, yurt dışında seçmen kütüğü nasıl sorgulanır hepsi Avrupa Gazetede. 

 

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının , Türkiye’de düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletvekili genel seçimi ve halkoylamalarında bulundukları ülkelerde açılacak sandıklarda oy kullanabilmelerine ilişkin hazırlıklar sürdürülmektedir. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının seçimlerde oy kullanmaları için şu hususlara dikkat etmesi gerekiyor: 

 

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının seçim döneminde oy kullanabilmeleri için “Yurtdışı Seçmen Kütüğü”ne kayıtlı olmaları gerekmektedir. Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde yer almanın tek yolu yurtiçinde nüfus müdürlüklerine, yurtdışında ise konsolosluklarımıza şahsen veya postayla başvurmak suretiyle “adres beyanı”nda bulunulmasıdır. (Britanya’da sözkonusu başvuruların Başkonsolosluğumuza yapılması gerekmektedir.)

 

Yurtdışında yaşayan ve seçmen niteliğine sahip olan vatandaşlarımızdan evvelce adres beyanında bulunanların, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olup olmadıklarını Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın internet sitesinden (https://www.ysk.gov.tr) kontrol etmeleri mümkündür.

 

SEÇİM KÜTÜĞÜNE KAYITLI OLUP OLMADIĞINIZI KONTROL ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

Yurtdışında yaşayan ve seçmen niteliğini taşımakla birlikte Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde kayıtlı olmayan vatandaşlarımızın adres beyanı yaptırmak için izleyecekleri yöntem de Başkonsolosluğumuz twitter (twitter.com/TurkConsLondon), facebook (facebook.com/LondraBK) ve web sayfalarından (www.turkishconsulate.org.uk / www.londra.bk.mfa.gov.tr) ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.

 

ADRES BEYANI İÇİN TIKLAYINIZ 

 

TC LONDRA BAŞKONSOLOĞLU İNTERNET SİTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Seçmen kayıtları ve Londra Başkonsolosulk faaliyet alanına giren diğer konulardaki güncel duyurular da twitter, facebook ve internet sayfalarından takip edilebilmektedir.

 

 

 

Haber: Neslihan Sultan PALA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.