Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere ingiltere Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlama Balosu Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA

Bu haber kez okundu.

2030 yılında New York'u iki Türk çizdi

Avrupa Ajansı (AVA) Londra

İki Türk Mimar kardeşinin New York'un 2030 yılı için öngördüğü yaşam biçim büyük ödüle layık görüldü. Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşlerin Central Park haricinde yok olan yeşil dokuya dikey boyut kazandırarak Manhattan'da yeniden hayat bulacak. Üstelik  insanların özlediği yeşil doğa konut yaşamıyla birleşiyor.

Sunay Erdem projeyi şöyle anlatıyor:

"New York belki de dünyada en hızlı gelişen şehirlerin başında geliyor. Henüz 400 yaşında bile olmayan bu şehir binlerce yıllık Avrupa şehirlerini çoktan geçmiş durumda. Bu gelişmişliğin getirdiği bazı dezavantajlar da var tabi. Şehirden yeşil doğanın kaybolması gibi. New York'ta yeşil doku Central Park'ta toplanmış durumda. Bunun haricinde çok az yeşil alanlar mevcut. Biz buna bir alternatif aradık. Manhattan'da yatayda boş alan artık kalmadı. Yapabileceğimiz şehrin dikey koridorları değerlendirmek. Aslında dikeyde de binalar beton yüzeyleriyle şehri kuşatmış durumda. Bizim proje bu algıyı kırma çabasında. Topraktan yeşeren bir filiz gibi. Bir nevi Doğanın geri dönüşü."

Erdem Mimarlar'ın "Doğaya Geri Dönüş" temalı başka bir projesi bu senenin başında dünyanın en yaşanır kentlerinden Vancouver için açılan bir yarışmada da büyük ödüle layık görülmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.