Öne Çıkanlar Getir ABD Getir Avrupa Girişimcilik londra cocuk Edinburgh Napier University Cardiff University Birleşik Krallık burs basvuru Yeşilçam günlerine İngiltere komedi Yeşilçam ve Komedi

Bu haber kez okundu.

Kuzey Kıbrıs'ta Başkent Lefkoşa savaş yeri

Aylardır maaş alamayan Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanları Başbakanlık önünde eylem ve miting yaptı... Ortalık karıştı, polis ve eylemciler arasında arbede yaşandı

Hüseyin TURAN

(AVA) Lefkoşa

ÖZEL

KKTC’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu, Belediye Emekçileri Sendikası (BES)’nın, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde sürdürdüğü eylemin ilgili yasa uyarınca grev sayıldığını belirterek, 60 gün süreyle grevi erteleme kararının ardından ortam kızıştı. İşçiler maaş için eyleme gitti, maaş yerine dayak aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) başkenti Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarının haftalardır süren mücadelesine destek için Sendikal Platform tarafından Belediye binası önünde miting düzenledi.

Platforma üye bazı sendikaların Lefkoşa’daki işyerlerinde 3 Saat süre ile uyguladığı grev sürerken yüzlerce kişi Belediye Emekçileri Sendikası (BES)’e ve LTB çalışanlarına destek için Belediye önünde toplandı.

 LEFKOŞA’DA ARBEDE VE KAOS 

Sendikal Platformun Lefkoşa Belediyesi çalışanlarına destek için Başbakanlık önünde yaptığı eylemde gergin anlar da yaşandı

Eylemciler ile Başbakanlık önünde geniş güvenlik önlemleri alan polis arasında arbede yaşandı. Su şişeleri ve kola kutuları savurarak polis kordonunu aşmaya çalışan eylemciler, çöpleri de yaktılar.

Eylemlerin artmasıyla Başbakanlık bahçesine çevik kuvvet ekipleri getirilirken, bina önünde zırhlı polisler de görev yaptı.

Eylemciler, Başbakan İrsen Küçük ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na yönelik sloganlarla protestolarda bulundu. Bu arada bazı eylemcilerin tutuklandığı, birkaç polisin de yaralandığı gözlemlendi. Başbakanlık bahçesine ikinci sıra polis kordonu çekildi. Olay yerinde  itfaiye araçları ve ambulanslarda hazır bekletildi. Eylem nedeniyle polis ve çevik kuvvet geniş güvenlik önlemleri alırken, eylemciler; miting alanına pankartlarla giren sendikaları coşku ve alkışlarla karşıladı.

 MAAŞ YERİNE DAYAK VAR

“Birlik, Mücadele, Dayanışma” sloganlarının atıldığı eylem yerinde, bazı muhalefet partilerinin başkan ve temsilcileri de hazır bulundu.

İki aydan beri maaşları ödenmeyen Lefkoşa Belediyesi çalışanlarının yaklaşık iki haftadır devam eden eylemi, Bakanlar Kurulu tarafından 60 gün süreyle dün yasaklanmış ancak çalışanlar yasağa rağmen eylemi sürdüreceklerini açıklamıştı. 

Bu gelişme üzerine dün Belediye önü savaş alanına dönmüş ve eylemcilere çevik kuvvet müdahale etmişti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.