Öne Çıkanlar londra 24 haziran seçimleri Anadoludan Mistik Sesler Yanıla Yanıla Londradaki Türk öğrencilere Feryal Clark ingiltere Türkiye İşçi Partisi Britanya Örgütü İngiltere parlamentosunda ATRESMEDIA Britanya Kebap

Bu haber kez okundu.

Marathon Science School'a giriş sınavı

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRA

Londra’daki iki binasıyla hizmet veren,  Marathon Science School,  Shoreditch’deki yatılı okulu ve Lewisham’daki gündüz kısmı ile,  Fen, Matematik ve İngilizce dersleri ağırlıklı olmak üzere eğitim veriyor. GCSE sınavlarında yüksek başarı sağlayan okul, ayrıca  matematik olimpiyatlarında üstün başarı elde etti.  Manevi değerler eğitiminin de verildiği okulda,  dünya vizyonu için yurtdışı gezileri yapılıyor. Öğrenciler Marathon’da karakter eğitimi  de alıyor.  Okulda; güreş, voleybol, satranç ve sanat kulüpleri de bulunuyor. Marathon sadece yatılı öğrenci kabul eden bir okul...

Marathon giriş sınavı

Her yıl Mayıs ayının ilk pazar günü yapılan Marathon Science School giriş sınavlarının bu yıl 6 Mayıs 2012 Pazar günü yapılacağı açıklandı. Geçen yıl 100’ün üzerinde öğrencinin katıldığı sınavlar 9.30-12:30 ve 15:30 olmak üzere 3 seans halinde yapılmaktadır. Bu sene Londra dışından ve Avrupa’dan, özellikle Hollanda ve Almanya’dan gelen talepler sınava katılımın artacağını gösteriyor. Okuldan yapılan açıklamada sınava katılmak isteyenleri aşağıdaki adresler vasıtasıyla kayıt yaptırabileceği belirtildi.  Tel: 0044 2072313232,  e-mail: [email protected]. Web: www.marathonschool.com adresinden register (kayıt) linki tıklanarak sınava kayıt yaptırılabilir.

Marathon Güreş Kulübü’nün ilk uluslararası deneyimi

Marathon Güreş Kulübü geçen çarşamba günü Slough’da İngiltere Güreş Federasyonu’nun organize ettiği dostluk turnuvasına katıldı. Fransa’dan bir güreş kulübününde misafir olduğu turnuvaya İngiltere’den sadece 3 kulüp davet edildi. Müsabakalar sonunda katılan sporcuların madalya aldığı organizasyon toplu hatıra fotoğrafı çekilerek tamamlandı.

Marathon Science School öğrencilerine dünya vizyonu eğitimi

Marathon Science School`un geleneksel “Dünya vizyonu” eğitim gezilerin bu yıl Norveç`le başladı. 10 öğrenci ve 2 personelin katıldığı eğitim gezisi, eğitici ve zevkli aktivitelerle öğrencilerin bilgi ve kültürlerine önemli bir katkıda bulundu. İkinci dünya savaşı sırasında Hitler tarafından kullanılan “Spiral” tünel kullanılarak Bragernes dağının zirvesine çıkıp kuşbakışı Drammen, Kongsberg ve Numedal şehirlerine bakıldı. Sıkı güvenlik tedbirleri altında kayak merkezinde, öğrenciler Alman Milli Kayak takımıyla tanışma fırsatı buldular.Bu gezilerin bir diğeri de İstanbul’a yapıldı. 3 ayrı grup halinde yapılan 4 günlük Istanbul tarih, kültür ve karakter eğitimi gezileri Eyüp Sultan, Fatih Camii gibi tarihi yerleri ziyaretin yanında Ortaköy, Üsküdar gibi turistik yerleri de kapsadığı belirtildi.  Bu tür gezilerin çocukların ufkunu açtığını, dünyaya bakışlarını değiştirdiğini, önümüzdeki günlerde “Dünya Vizyonu” gezilerinin devam edeceğini bildiren eğitimciler çocukların okul gezilerinde sorumluluklarını da takip etmeyi öğrendiklerini de söylediler.

Highly trusted Marathon Science School

Marathon Science School İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın denetlemeleri sonrası “Highly Trusted Sponsor” olma hakkını elde etti. Lewisham ve Shoreditch’teki binalarında yatılı Fen Lisesi eğitimi veren Marathon Science School artık Avrupa dışından da öğrenci kabul edebilecek. Marathon Science School Admin menejeri Salih Boşça yaptığı açıklamada “Şimdiye kadar AB üyesi ülkelerin vatandaşı olan öğrencilere hizmet verebiliyorduk. Fakat geçen sene İngiltere dışında katıldığımız fuarlarda AB vatandaşı olmayan öğrencilerden de yoğun bir taleple karşılaştık. Marathon Science School’un kurucu vakfı olan “Seven Hills Educational Trust” olarak çalışmalarımızı tamamlayarak içişleri bakanlığı(Home Office)’na resmi başvurumuzu yaptık. Mayıs ayında Hükümetin öğrenci vizesi kurallarını zorlaştırmasına rağmen bütün denetleme ve mülakatları başarıyla geçtik. Bunun sonucunda Türkiye ve diğer dünya ülkelerinden öğrenci getirebilme hakkı olan “Highly Trusted Sponsor” unvanını kazanmış olduk. Artık Avrupa dışından öğrenciler de okulumuzun giriş sınavına katılabilecekler. Bu sayede okula kaydolacak öğrencilerin rekabeti daha da artacak. Hizmet yelpazemiz daha da genişlemiş oldu. Bunun bize yeni görevler yüklediğinin farkındayız. Bu sebeple daha fazla öğrenciye hizmet verebilmek için proje çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Marathon Almanya`ya açıldı

Marathon Science School Multifestival 2011 fuarına katıldı. Lewisham ve Shoreditch’teki binalarında yatılı Fen Lisesi eğitimi veren Marathon Science School ekim ayının ilk haftasında Almanya’nın Essen kentinde düzenlenen 2. Multifestival Fuarına katıldı.  Bu yıl Almanya’nın Essen kentinde ikinci kez düzenlenen Multifestival 2011 fuarı yüzbine yakın ziyaretçiyi ağırladı. Fuara İngiltere’den katılan Marathon Science School fuarın ilgi odağı oldu. Yüzlerce ziyaretçinin Marathon Science School standını ziyaret edip bilgi almasının yanı sıra Bursa Mehter ekibinin Okul standı önünde özel konser vermesi, Nasrettin hoca, İbiş, Karagöz ve Hacivat gibi tiyatrocuların okul standını ziyaret edip sunumlar yapması da fuarın çok  renkli geçmesine sebep oldu.Fuara dair açıklama yapan Marathon Science School’un kurucu vakfı Seven Hills Trust başkanı Hakan Özgül “Multifestival 2011 fuarının okulumuz ve vakfımız açısından çok verimli geçtiğine inanıyoruz. Okulumuza gelmek isteyen bir çok öğrenciyi imtihan etme imkanı bulduk. Siyaset ve sanat camiasının da standımıza özel ilgisi bizleri mesrur etti. Marathon Science School artık Avrupa’ya açılmış oldu”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.