Öne Çıkanlar Ambargoed İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Sırrı Advantage Solicitors Emeklilik

Bu haber kez okundu.

İngiltere'de göçmen kuşağın kayıp çocukları...

AVRUPA AJANSI (AVA)

LONDRA / ÖZEL

 Yaklaşık olarak 1990lı yılların başlagıcında İngiltere'ye ve yoğun olarak Londra'ya göç eden ailelerin bugün ilk gençlik ve gençlik yıllarını sürdüren göçmen çocuklarından bazıları başarılı bir eğitim dönemi geçirdikten sonra toplumsal yaşamda yerlerini aldılar. Ancak ezici bir çoğunluğu Maraş'lı ailelerden oluşan bir grup yurttaşımız, çocukları ve çevrelerinde oluşan  organize suç, uyuşturucu,eğitimsizlik gibi bir dizi toplumsal sorun nedeniyle ciddi problemlerin içine itildiler. Bu sorunun en ağır şekilde kendisini belli ettiği kesim ise Maraş-Elbistan yöresinden göç eden Alevi kökenli yurttaşlarımız. Londra'da son günlerde gencligi de icine alan uyuşturucu, çeteleşme, şiddet çemberi, çocuk yaşındaki genç kızlara tecavüz, bıçaklama, yaralama ve soygun tekrar yasandi.

En uç noktası İntiharlar

Geçtiğimiz aylarda Londra'daki kitle örgütlerinin temsilcileri tarafından açıklanan ve ağılıklı olarak  Alevi kökenli ailelerin çocuklarının yaşamlarını kaybettikleri intihar olayları, ikinci kuşağın problemlerinin önemini vurguladı."Avrupa" gazetesinin defalarca haberleştirerek verdiği intihar olayları, tesadüf olamayacak kadar benzerlikler göstererek, 3 yıl içinde 42 gencimizin yaşamına mal oldu. İntihar eden 42 gencin tümü Maraş-Sivas ve çevre illerden gelen, Alevi ailelerin çocuklarıydı. Bu gençlerin önemli bir çoğunluğu kültürel bunalımın yanı sıra uyuşturucu, çeteleşme, kara para işine girerek "intihar noktasına" kadar tırmanmışlardı.

Toplumsal çözüm

Çoğunlukla Londra'nın kuzey semtlerinde yaşayan Maraş ve çevre illerden gelen yurttaşlarımızın önemli bir bölümü Londra'da kurulu  Cemevi, Daymer, El-Der, Anadolu Kültür Merkezi, gibi kitlesel örgütlere üye olarak ortak toplumsal mücadele  içinde yer alıyorlar. Ortak bir inanç ve kültürel temele sahip olan göçmen aileleri bu geniş tabanlı kitle örgütlerinin geliştireceği eğitim, sağlık, denetim ve güvenlik yöntemleri ile ortak bir problem olan çeteleşme, uyuşturucu ve karaparanın gençlerimizin üzerinde yarattığı yıkıcı etkileri silmek için mücadele etmek durumundadır. Bugün toplum olarak harekete geçilmezse, yarın çok geç olacaktır.    

“Çocuklarımız sahipsiz değildir!”

“Çocuklarımıza Sahip Çıkıyoruz!”

İngiltere Alevi Kültür Mekezi ve Cemevi konu ile ilgili olarak bir toplanti cagrisinda bulunuyor. Cemevi’nin cagrisi; “Cuma günü (13.4.12) saat 17.00’de Londra Cemevi’nde yapılacak olan toplantıya tüm çocuklar, anneler ve babalar mutlaka gelmeli. Çünkü toplantıda çocuklarımız için kurulmuş olan tuzakları ve bu tuzaklardan onları nasıl korumamız gerektiğini birlikte konuşacağız. 16 yaş altı çocuklarımızın nasıl uyuşturucu ağlarına düşürüldüğünü biliyor musunuz?  12 yaşındaki cocuklarımızın bile nasıl istismar edildiğinin farkında mısınız? Benim çocuğum yapmaz demeyin! Bu tuzaklara düşen cocukların, en çok bu özgüveni olan anne ve babaların çocukları olduğunu asla unutmayın. Bir dostunuza yapabileceğiniz en büyük iyiliği yaparak onu da toplantıya gelmesi için ikna edin.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.