Öne Çıkanlar ATRESMEDIA İngiltere restoran İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı Avukat Fidan Osoy londra Varis ülseri University of London Goldsmiths Brunel University London

Bu haber kez okundu.

Abu Hamza'nın son yolculuğu başlıyor

AVRUPA AJANSI (AVA)

MAHİR TAN-LONDRA / ÖZEL

Kuzey Londra'da Türk Toplumu’nun yoğun olrak yaşadığı sdemt olan Islington’da, Finsbury Park Camii önünde, sokakta taraftarlarıyla birlikte kıldığı Cuma namazları ve öncesinde yaptığı radikal konuşmalarla Dünya gündemine giren ve bu nedenle İngiltere'de 7 yıla mahkum olan Abu Hamza Mısri, yargılanmak üzere ABD ye gönderilmek üzere.

İngiliz mahkemesi tarafından ABD'ye iade kararı verilen Abu Hamza, Babar Ahmad ve 4 terör sanığının, Strazburg'daki Avrupa İnsa Hakları mahkemesinde açtıkları iadeye itiraz davası da 10 Nisan günü bu mahkeme tarafından reddedildi. AB yüksek mahkemesinde temyiz hakları saklı tutulan 6 sanığın, temyiz nedeniyle bir süre daha İngiltere'de kalmaları öngörülüyor.     

 İngiltere'de7 yıl, ABD'de ömür boyu hapis

Mısır Doğumlu, İngiliz vatandaşı  Abu Hamza, 2001 Yılında ABD de ikiz kuleler terörü ve onu izleyen ABD'nin terörle mücadele kapsamındaki Afganistan ve Irak saldırıları sırasında bir "cemaat" kurduğu Finsbury  Park camiinden taraftarlarıyla birlikte çıkarıldıktan sonra camii önündeki sokakta toplu Cuma namazları başlattı.

"Kancalı İmam" ın Türk Müridlerini Avrupa ortaya çıkarmıştı

Abu Hamza, Her hafta artan sayıda taraftarlarına kıldırdığı cuma namazları öncesinde ABD ve İsrail aleyhinde yaptığı radikal konuşmalar ile kısa sürede Dünya medyasının ilgi odağı oldu. Takma kolu nedeniyle İngiliz medyasnda "Kancalı İmam" olarak tanıtılan Ebu Hamza ve cemaati içindeki bazı Türk taraftarlar "Avrupa" gazetesi tarafından bir çok kez haberleştirildi. İngiltere'de yaptığı konuşmalarda "terörü övmek ve Yahudilere karşı kin ve nefreti teşvik etmek" iddiası ile 2006 yılında tutuklanan Abu Hamza, Londra'nın terör suçlarından tutukluların konulduğu Belmarsh cezaevinde yattı. 7 Yıla mahkum olan Abu Hamza'nın cezası sonuçlanırken, ABD'ye iade davası nedeniyle Belmarsh cezaevinde tutuluyor. İngiltere'den ABD ye gönderilmesi kararlaştırılan bir başka tutuklu ise Güney Londra'da yaşayan bir bilgisayar uzmanı olan Babar Ahmad. 2006 yılından beri yargılanmadan ABD'ye iade talebiyle tutuklu kalan Babar Ahmad'ın salıverilmesi için ailesi tarafından açılan kampanya ve çok sayıda savaş karşıtı örgütün yaptığı onlarca protesto gösterisine karşın ABD tarafından bilgisayar ve internette teröre destek olduğu ileri sürülen Babar Ahmad, diğer 5 sanık ile birlikte ABD'ye gönderilme kararı verilenler arasında yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.